URBANISME I OBRA CIVIL EDIFICACIÓ LLISTAT PROJECTES





 

  PROJECTE: _ 0403

DESCRIPCIÓ: Zona Verda en "Es Pil·lari". Té caracter complementari d’un Projecte d’ Urbanització del mateix sector, i per tan, forma part d’ un expedient, és a dir, és una part del mateix. El projecte abarca les dues zones previstes en el Pla Parcial, a saber, la primera que denominarem ZV1 situada en el centre del sector a urbanitzar en una superfície de 5.053 m². La segona denominada ZV2, es situa en l’ extrem Suroest del sector amb una superfície de 3.586 m².

  Zona Verda 1 (ZV1) Està situada en la zona central del sector, volem dotar-la amb un cert carácter representatiu del conjunto i per tan, unes de les premises és l’ obtenció d’ una zona pavimentada que permetrà una utilització de caracter urbà. El conjunt s’ ordena mitjançant un plànol inclinat que delimita els quatre carrers que la circundan, en el que es marquen les dues direccions perpendiculars que formen les líneas horitzontals i de màxima pendent contingudes en aquest plànol.

Esta ordenació provoca un cert gir respecte de la geometria ortogonal dels carrers que favoreix la pròpia autonomía de l’ ordenació de la zona verde i una asimetria que concorda de manera sutil amb el caracter distint dels carrers que circundan la zona verda, dues d’ elles de tràfic rodat, i les altres dues amb un marcat acent peatonal, contactant amb la zona comercial i d’equipament docent. El conjunt s’organitza mitjançant les zones que delimitan els quatre recorreguts peatonals que envolten el total de la zona, dos horitzontals i dos de màxima pendent. La part central es pavimenta per cumplir amb els fins d’utilització pública més urbana, (verbenes, mercats, etc).

Les zones que limitan amb els vials de tràfic rodat, es destinan a les plantacions d’arbres que donen zones d’ombres y una sensació verda per contrarrestar l’ aridesa de la zona central. Les zones que limiten amb els vials peatonals es dediquen a las àreas d’ estància y joc dels nins. Davant la zona comercial s’ubica una pèrgola que serveix de suport a una coberta de tipus vegetal que permet l’ estància a l’ombra, compleix la funció de filtre entre la zona comercial i la part central. Els jocs dels nins, s’organitzen en dos àmbits delimitats per sendes dunes de prada que controlen visualment l’àmbit de moviment lliure dels nins, a més, estàn dotats amb els corresponents jocs infantils.

 
[ ampliar ]

 
[ ampliar ]

 
[ ampliar ]

 
[ ampliar ]


[ tornar ]